Aeroport de Londres-Heathrow

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
London - Heathrow (LHR - EGLL) AN1572653.jpg

L'Aeroport de Londres-Heathrow (còdic IATA: LHR, còdic OACI: EGLL), o simplement Heathrow, és l'aeroport en major activitat i conexions en el Regne Unit.

En l'any 2014, va rebre més tràfic internacional de passagers que qualsevol atre aeroport en el món. Ademés, eixe mateix any, va anar l'aeroport en major activitat en Europa respecte al tràfic total de passagers (un 31,5% més de passagers que el Aeroport Charles de Gaulle de París o el Aeroport Internacional de Francfort), pero va estar en segon lloc (despuix del Aeroport Charres de Gaulle) respecte als moviments d'aeronaus (un 10% menys que l'aeroport francés) i va ser tercer respecte al tràfic de càrrega.

L'Aeroport de Heathrow es troba en Heathrow, en el districte de Hillingdon, en l'àrea oest de Londres.

La nova Terminal 5 és una de les terminals més modernes del món que va ser expandida de 2012 a 2014. Lo més destacable d'esta expansió és la construcció d'un edifici de producció de fredor per a climatisació, el qual és el de major complexitat i capacitat frigorífica d'Europa, i para la construcció de la qual s'ha destinat al mateix equip d'ingeniers que va dirigir el montage de les instalacions del aeroport de Varsòvia.