Agres

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Retaule del presbiteri del Santuari de la Mare de Deu d'Agres. Sigle XVIII.

Agres és un municipi de la Comunitat Valenciana. Situat al nort de la província d'Alacant, en la comarca d'El Comtat. Conta en 551 habitants (INE 2018).

Geografia[editar]

Poble de montanya. Està situat entre la Serra de Mariola i la Serra d'Agullent, en la zona nort de la província d'Alacant i sur de la província de Valéncia, el seu terme delimita abdós províncies. És poble empinat de barri antic ben conservat i ple de fonts d'aigua neta i freda.

El clima es fresc, de montanya i la neu garantisada tots els hiverns. El 6 de giner les temperatures descendiren fins als -7 ºc.

Localitats limítrofes[editar]

Els seus llímits són: al nort, Agullent, Benissoda i Albaida; al est, Muro d'Alcoy i Cocentaina; a l'oest, Alfafara i Bocairent; i al sur, Alcoy.

Economia[editar]

L'economia d'Agres és bàsicament agrícola de fruts de secà com són les pomes i els albercocs. Encara que la major producció és de armelers i olivars. Conta en un taller de fusta i forja de ferro i metals. N'hi han algunes industries textils. Hi ha també dos almàsseres d'oli i una Cooperativa agrícola.

Enllaços externs[editar]


Municipis d'El Comtat
Agres · Alcosser · Alcoleja · Alfafara · Almudaina · L'Alqueria d'Asnar · Balones · Benasau · Beniarrés · Benilloba · Benillup · Benimarfull · Benimassot · Cocentaina · Fageca · Famorca · Gayanes · Gorga · Villeneta · Muro · L'Orcha · Planes · Quatretondeta · Tollos