Alemània Occidental

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
(Redirigit des de «Alemània Federal»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Bundesrepublik Deutschland
1949 – 1990

de}}}{{{common_name}}} de}}}Alemània Occidental
Bandera Escut
Ubicació de {{{common_name}}}
Capital Bonn
Idioma oficial alemà

Història

 • Establiment 1949
 • Dissolució 1990
Forma de govern República federal parlamentaria

Alemània Occidental o Alemània de l'Oest (en alemà: Westdeutschland, també escrit West-Deutschland) va ser el nom extraoficial en el qual va ser coneguda la República Federal d'Alemània (RFA). Existix un matís lèxic important a tindre en conte en la qüestió dels térmens oficials.

Des del moment de la seua fundació, Alemània Occidental es va proclamar continuadora llegal i única successora històrica de l'Estat que va sorgir de la Unificació alemana i els seus posteriors devindres, adoptant el nom de "República Federal d'Alemània" (Bundesrepublik Deutschland), en lloc de "Reich alemà" (Deutsches Reich) que va ser la denominació oficial del país des de l'any 1871 fins al fi de la Segona Guerra Mundial; encara que, l'actualment coneguda com República de Weimar, sorgida despuix de la Primera Guerra Mundial com un Estat democràtic i parlamentari a la par que Alemània de l'Oest, posseïa dit nom.

No obstant, la Alemània oriental va proclamar la seua total ruptura en el passat, ya que es va considerar com un inici fundacional de nou cuny; ademés, els seus líders consideraven que no existia una sola Alemània, i varen denominar a l'estat germà-oriental com "República Democràtica Alemana" (RDA), utilisant a soles l'adjectiu.

La RFA per la seua banda buscava remarcar que, pese a l'existència de dos estats alemans, a soles existia una nació alemana.

Algun temps despuix, el Tribunal Constitucional d'Alemània va adoptar esta doctrina com a pròpia (Cotarelo, 1993).</ref> des de la seua fundació, el 23 de maig de 1949, fins a la reunificació alemana en octubre de l'any 1990.