Bàdminton

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

El Bàdminton és un deport de raqueta en el que s'enfronten dos jugadors (individuals) o dos parelles (dobles) situades en les mitats opostes d'una pista rectangular dividida per una ret.

Volant de bàdminton

A diferència d'atres deports de raqueta, en el bàdminton no es juga en pilota, sino en un volant.

Els jugadors deuen colpejar en les seues raquetes el volant per a que este creue la pista per damunt de la ret i caiga en el sector oponent. El punt finalisa quan el volant toca el sol, despuix de sobrepassar la ret.

Partit de Bàdminton

El bàdminton és, des dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, un deport olímpic en cinc modalitats: individuals masculí i femení, dobles masculí i femení i dobles mixt. En esta última, la parella està composta per un home i una dòna. Este deport està fortament dominat pels deportistes asiàtics: China, Indonèsia i Corea del Sur varen conseguir 28 medalles d'or sobre 29.

Història[editar | editar còdic]

L'actual joc del bàdminton va sorgir en Àsia, més específicament, en l'Índia, on rebia el nom de Poona (ciutat ubicada en l'estat indi occidental del Maharashtra i lloc a on es jugava originalment). Alguns oficials de l'eixèrcit britànic varen observar el joc en l'Índia i ho varen portar a Anglaterra al voltant de l'any 1875. Allí, el duc de Beaufort es va interessar en el joc, i en el lloc que es practicava en regularitat era en la seua finca campera de Gloucestershire, coneguda com a "Badminton House", este nom va continuar associat al joc.​

El joc es va implantar en els Estats Units en 1890 i també va ser introduït en Canadà. L'Associació Nacional de Bàdminton dels Estats Units fon creada en l'any 1895. En eixa época es varen unificar les regles. El primer torneig per a varons de tota Anglaterra es va celebrar en 1899, i el primer per a dames en 1900. L'Associació Canadenca de Bàdminton fon fundada en l'any 1931 i l'Associació Nortamericana de Bàdminton en 1936. Els primers campeonats nortamericans es varen celebrar en 1937, en Chicago.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]