Budapest

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Bastió dels peixcadors
Buda a l'oest, Pest a l'est. En mig, el Danubio.
Pont de les cadenes de nit
Vista de Pest desde Buda

Budapest és la capital d'Hongria, l'històrica ciutat conta en 1.800.000 habitants aproximadament. És la sèptima ciutat més poblada de l'Unió Europea. Budapest es va convertir en una mateixa ciutat quan en el sigle XIX es varen unificar distintes ciutats que besen el riu Danubio com són Buda, Óbuda i Pest.

Budapest està considerada com una de les ciutats més belles d'Europa i té llocs emblemàtics i que són Patrimoni de l'Humanitat com el Castell de Buda, l'Avinguda Andrássy, la Plaça dels Héroes o el Metropolità del Mileni. Atres llocs molt importants en la ciutat són l'emblemàtic edifici del parlament, el Bastió dels Peixcadors o el Pont de les cadenes.

Budapest conta en una gran cultura sobre aigües termals, ya que té el major sistema d'aigües termals del món.

La ciutat és d'una arquitectura rica i és un museu a l'aire lliure, pero també conta en zones verdes i paisagístiques molt importants. Potser la més important és l'Illa Margarita, que està enclavada en mitat del Danubio, entre Buda i Pest i conta en diversos monuments, jardins, estanys i és una zona perfecta per a passejar o passar el dia en plena naturalea. A l'illa es pot aplegar en autobús, tramvia o inclús caminant.

Sobre l'àmbit futbolistic, podríem dir que els equips més coneguts en Budapest són el Ferencváros TC i el MTK Budapest FC, sent el primer el més popular i històric de la ciutat i el país i sent el segon l'equip de la comunitat judeua en Budapest. Hi ha atres equips, pero en molta manco importància.

Respecte als transports, la ciutat de Budapest conta en autobusos, tramvies, metro (Un dels més antics del món), funicular, telecadira i servici ferroviari, en tres estacions importants de tren.

L'aeroport de Budapest, està situat a tan sol 25 quilómetros de la ciutat.