Camilo Sesto

De L'Enciclopèdia, informació lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Camilo Sesto, cantant valencià de proyecció internacional

Camilo Blanes Cortés, més conegut pel nom artístic de Camilo Sesto (Alcoy, Alacant; 16 de setembre de 1946) cantant i cantautor valencià, és un dels més destacats referents de la balada llatina, del pop i del rock en espanyol.

Resulta amplament considerat l'artiste més complet de la seua generació, puix fon autor, compositor, intérpret i productor de la seua pròpia obra. Provablement haja segut el cantant espanyol més important de la década dels anys 70 i els anys 80.

La seua popularitat en Espanya i en Iberoamerica alcança llavors cotes màximes, sent encara hui en dia un ídol en països com Argentina, Chile, Mèxic, Veneçuela, Costa Rica, Colòmbia, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures o la República Dominicana, a banda de ser molt reconegut en el seu país natal, Espanya. També actuà exitosament en atres llocs, com Estats Units, Japó, Alemanya, Itàlia i el restant d' Europa.

Ademés de cantar en castellà, Camilo Sesto, ha cantat en diferents idiomes, entre ells, el valencià. Camilo Sesto se retirà del món de la cançó l'any 1986 despuix de conseguir un gran éxit nacional i internacional.

Discografia[editar]

Enllaços externs[editar]


Entrevistes audio[editar]

Vídeos[editar]