Carl Sagan

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar


Carl Edward Sagan (Nova York, 9 de novembre de 1934 - Seattle, 20 de decembre de 1996) fon un popular astrònom nortamericà i divulgador científic. Fon pioner en camps com la exobiologia i promotor del proyecte SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence, busqueda de vida inteligent extraterrestre). Sagan es convertí en una figura coneguda pel gran públic gràcies a la série de documentals de televisió "Cosmos", presentada per ell mateix i escrita juntament en sa última esposa, la també científica Ann Druyan.

Carl Sagan fon titular de la càtedra d'astronomia i ciències de l'espai de la Universitat de Cornell en Estats Units. Va morir als 62 anys víctima d'una neumonia, conseqüència de la complicació d'una malaltia que el va afectar durant els seus dos últims anys de vida.

"El Cosmos és tot lo que és, tot lo que fon i tot lo que serà. Les nostres més llaugeres contemplacions del cosmos nos fan estremir, sentim com un cosquerelleig nos ompli els nervis, una veu muda, una llaugera sensació com en un recort lluntà o com si caiguérem des de l'altura. Sabem que nos aproximem al més gran dels misteris."

Enllaços externs[editar]

Commons