Carme Alborch Bataller

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

Carme Alborch Bataller (Castelló de Rugat, Vall d'Albaida, 31 d'octubre de 1947) és una política, escritora i professora universitària valenciana que fon Ministra de Cultura durant l'últim govern de Felipe González.

Biografia[editar]

Naixqué el 31 d'octubre]] de 1947 en la població de Castelló de Rugat, situada en la comarca de la Vall d'Albaida. Estudià dret en l'Universitat de Valéncia, en la qual es llicencià en l'any 1970 i es doctorà en 1973. A continuació, i en la mateixa universitat, treballà com a professora titular de dret mercantil i més tart, conseguí convertir-se en la decana de la Facultat de Dret.

Acitivitat política[editar]

Sense afiliació política inicial la seua passió per la Cultura la portà a ser Directora General de Cultura de la Generalitat Valenciana i Directora de l'IVAM. No fon fins al 1993, quan Felipe González la nomenà Ministra de Cultura, càrrec que ocupà durant la quinta llegislatura a pesar de que no era militant del PSOE.

Una volta afiliada al PSOE en les eleccions generals de 1996 fon escollida diputada al Congrés per la província de Valéncia, càrrec que repetí en les eleccions de 2000 i 2004.

En les eleccions municipals de 2007 fon la candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia de la ciutat de Valéncia. En les eleccions generals espanyoles de 2008 fon escollida senadora per la província de Valéncia.

Obres publicades[editar]

Ha publicat, fins al moment, tres llibres:

  • 1999: Solas (Soles)
  • 2002: Malas (Malaltes)
  • 2004: Libres (Lliures)

Referències[editar]