Carolina del Nort

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Localisació de Carolina del Nort en els Estats Units

Carolina del Nort (en anglés North Carolina) és un dels estats que conforma els Estats Units d'Amèrica. Va ser una de les 13 colònies britàniques secessionistes i la llar de la primera colònia britànica de les Amèriques.

Este estat llimita al sur en Carolina del Sur, en Geòrgia al sur-oest, en Tennessee a l'oest, en Virgínia al nort, i en l'Oceà Atlàntic a l'est.

El nom de l'estat va ser triat pel rei Carles I d'Anglaterra. Carolina del Nort posseïx 3 àrees metropolitanes les poblacions de les quals superen el milló d'habitants. A 1 de juliol de 2006, la seua població estimada és de 8.856.505 habitants, un 10% més que en abril de 2001. És el tercer estat més poblat del sur-est del país, per darrere de Florida i de Geòrgia.

A causa de la varietat d'elevacions, de nivell del mar en la costa fins a 2.000 metres en les montanyes, Carolina del Nort té un dels climes més variats dels estats al sur-est de la nació. El clima en la costa i el centre de Carolina del Nort és similar al clima de Geòrgia i Carolina del Sur, mentres que el clima en les montanyes de l'oest és similar que el de Nova Anglaterra.