Castell de Čachtice

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vista aérea del Castell Čachtice

El Castell de Čachtice (tʃaxtʲɪtse, en eslovac: Čachtický hrad, en hongarés: Csejte vára), es troba en la part alta d'un cerro en el llogaret de Čachtice, en l'actual Eslovàquia.

El castell va ser construït en el sigle XIII per a protegir la frontera occidental del regne hongarés. Originalment era un castell romànic en una interessant torre en forma de ferradura. Més tart es va convertir en un castell gòtic i el seu tamany es va incrementar en els sigles XV i XVI, sent reformat en el renaixença i en el sigle XVII. A lo llarc de la seua història, el castell ha pertanygut a diferents famílies aristocràtiques. En l'any 1708 el castell va ser capturat i saquejat pels rebels de Francisco Rákóczi II. Ha estat en decadència des de llavors, puix en l'actualitat està pràcticament en ruïnes.

El castell és conegut per haver pertanygut a Isabel Báthory, malnomenada despectivament «la Comtesa Sanguinosa», a la que se li atribuïx la mort de 630 chicones d'entre nou i setze anys. Motivada per la seua obsessió per la bellea. Despuix de conéixer-se els seus crims, Erzsébet Báthory va ser encarcerada en el castell, a on va morir.

Enllaços externs[editar]