Castell de Červený Kameň

De L'Enciclopèdia, informació lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Pati d'armes del castell.

El castell de Červený Kameň el nom del qual en idioma eslovac significa "Pedra Roja" (en idioma alemà li'l denominava "Bibersburg" i abans "Rotenstein" ; i en idioma hongarés li'l denominava :"Castell de Vöröskő") és una fortalea vàries voltes modificada i ampliada, que està ubicat en el suroest d'Eslovàquia, en els chicotets Càrpats, prop del poble Častá.

Història[editar]

En el lloc a on hui s'alça el castell, va haver un castell de pedra entorn al sigle XIII que formava part de la llínea fronterera defensiva de castells des de Bratislava fins a Žilina, els quals protegien a l'antic Regne d'Hongria. Entre els seus propietaris es troba el noble eslovac Matúš Čák III Trenčiansky, qui en el sigle XIV es va opondre al pretenent al tro hongarés Carlos Roberto d'Anjou-Sicília. Este castell va deixar d'existir com a tal en la primera part del sigle XVI, quan es va reconstruir com a fortalea. Quan la família Palffy va adquirir el castell en l'any 1588, la fortalea va deixar d'existir i es va convertir en un castell representatiu dels nobles que ho ocupaven.

Encara que el castell va ser molt danyat per varis incendis, va ser reconstruït pels Palffy, qui varen ser els propietaris del castell fins a la Segona Guerra Mundial. Hui dia el castell és un Museu de mobles antics.

Červený Kameň.

Enllaços externs[editar]