Castell de Barchell

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Vista del Castell de Barchell, situat en Alcoy.

El castell de Barchell, situat en la partida rural de Barchell, en el terme municipal d'Alcoy (província d’Alacant, Comunitat Valenciana), és una construcció migeval del sigle XIII que se situa sobre un tossal rocós, en mitat d’una pinada, junt a la carretera que unix Alcoy i Banyeres.

El castell data de l'época àrap (sigle XIII) i es hui en dia propietat privada, pertanyent al Mas que es troba als peus del castell. La seua conservació es molt precària i el perill de derrumbe o desaparició alt. Els esforços polítics per a la seua rehabilitació fins a l'actualitat han segut nuls.

Descripció[editar]

Encara que han desaparegut les cobertes, conserva tot el recint amurallat. Destaca la seua torre prismàtica de base quadrangular de 5 x 8 metros de base i d’uns 20 metros d’altura a la que s’accedix per un buit de chicotetes dimensions, acabat en arc de mig punt. En l'interior contava en tres plantes hui desaparegudes i en l’exterior es troben restos de construccions adossades, aixina com tàpies de gran altura, tot això construït en tàpia.

Bibliografia[editar]

Guia de Arquitectura de la Provincia de Alicante. ISBN 84-7784-353-8