Castell de Forna

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
CtlloForna2 Absubia.jpg

El castell de Forna se situa en la població valenciana de Forna, en el terme municipal de L'Atzúvia (província d'Alacant, Espanya). Va ser construït en el sigle XIII en estil migeval, contant en obres posteriors dels sigles XIV i XVI.

Descripció[editar]

Es tracta d'un castell senyorial en un caràcter més palatí que defensiu, de planta quadrada i dos altures, en pati central quadrat i quatre torrellons en els seus cantons.

En l'exterior els murs presenten poques obertures realisant-se l'accés a través d'un arc apuntat. En l'interior i al voltant del pati en aljup en el centre, es distribuïxen les distintes dependències en les seues dos plantes. En planta d'accés se situen la cuina, el menjador i un gran saló dispost en grans finestres sobre el pati i en planta alta les habitacions.

El sistema constructiu utilisat és el de tapiador, sobre pinyonat i en obertures remarcades en rajola.

Les torres conten en independència arquitectònica i espacial. En la torre nort-est de major tamany que les atres, se situa una sala coberta en volta de creueria. En la torre nort destaquen les pintures murals que conserva el nivell inferior.