Castell de Serra

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Castell de Serra

El castell de Serra ubicat en el municipi homònim de la província de Valéncia, (Espanya) també denominat castell de l'Alt del Pi és una fortalea d'orige àrap de reduïdes dimensions construïda al voltant del Sigle XI, i que se situa en un montícul a un quilómetro de la població que li dona el seu nom, des d'on es dominava la vall del Turia i l'accés a la Serra Calderona.

Esta fortalea, que no estava destinada a acollir a població civil, pertanyia al sistema defensiu del nort de Valéncia, junt en els castells de Nàquera i el de Olocau.

Descripció[editar]

De la primitiva fortalea, la planta irregular de la qual ocupa tan sol 600 metros quadrats, es conserven dos llenços de muralla, el aljib i la torre de l'homenage situada al norest, de planta quadrada ataluzada i quatre plantes. Són visibles també restants d'una atra torre al noroest, aixina com restants de murs.

La seua distància a la població i sense contacte visual en la mateixa va obligar a la construcció de vàries torres de vigilància en els seus voltants de característiques constructives similars, totes elles en planta quadrada ataluzada, fabricades en mamposteria i en reforços en cantó per mig de mampuests de major tamany treballat. Destaca la Torre que està situada en el centre del caixco urbà de la població; per ser la de major tamany, i la millor conservada.

Bibliografia[editar]