Castell de Windsor

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Windsor Castle at Sunset - Nov 2006.jpg

El conegut com a Castell de Windsor és un palau i residència real situat en Windsor, en el comtat de Berkshire, Regne Unit, notable per la seua antiga relació en la Família Real Britànica i per la seua arquitectura.

El seu orige va ser un castell migeval començat a alçar en el sigle XI, despuix de la conquista normanda d'Anglaterra per Guillem I el Conquistador.

Des de temps de Enrique I d'Anglaterra (sigle XII) ha segut habitat per numerosos monarques britànics, lo que ho convertix en el palau europeu habitat en major antiguetat. Algunes de les seues luxoses estàncies, com els «Apartaments d'Estat», són arquitectònicament molt interessants i han segut descrites per l'historiador Hugh Roberts com «una seqüència magnífica i inigualable d'habitacions àmpliament reconegudes com la millor i més completa expressió de l'estil del periodo georgià tardà».

El castell inclou la Capella de Sant Jordi, del sigle XV, considerada per l'historiador John Robinson com un «dels guanys suprems del disseny del gòtic perpendicular anglés».