Cristóbal Bou Álvaro

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Cristóbal Bou Álvaro
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Pintor
Naiximent: 10 d'abril de 1887
Lloc de naiximent: L'Alcora, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 19 de juny de 1931
Lloc de defunció: Madrit, Espanya

Cristóbal Bou Álvaro (L'Alcora, 10 d'abril de 1887 - Madrit, 19 de juny de 1931) fon un pintor valencià.

Biografia[editar]

Cristóbal era fill d'artesans que treballaven en la fàbrica del comte d'Aranda. Inicià els seus estudis en Castelló de la Plana en l'estudi del pintor Manuel Sorribas Montserrat. En complir 17 anys es va traslladar a Cartagena per a ampliar els estudis i a partir de llavors va començar a conéixer les obres de grans mestres.

Junt al seu germà Justo, cinc anys major que ell i expert marchant en obres d'art, va viajar a Hispanoamèrica visitant Brasil, Uruguay, Argentina, Cuba, Chile i Mèxic. De tornada a Espanya fixà la seua residència en Barcelona i continuà la seua formació en l'Escola de la Llonja i en posterioritat vixqué en Madrit on va entaular amistat en grans artistes del seu temps com: Montgrell, Anglada Camarasa o Sotomayor; pero mai va deixar de visitar el seu poble natal durant els estius que els aprofitava per a pintar als seus amics o els paisages del terme municipal d'Alcora.

Va fallir en Madrit en l'any 1931. Part de la seua obra, composta per 31 quadros donats pel seu germà Justo en l'any 1933, pot ser contemplada en el Museu de Belles Arts de Castelló.

Germans Bou[editar]

Cristóbal i Justo Bou Álvaro són coneguts en la ciutat de Castelló com els Germans Bou, el primer, pintor i el segon, recolzant i tractant de l'art. Per la seua contribució a l'art en general i les donacions als fondos del museu, l'Ajuntament de Castelló decidí, el 21 de setembre de 1934, nomenar a l'antic Camí de la Mar per l'Avinguda dels Germans Bou.

Referències[editar]