Diana Palazón

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Diana Palazón
Nom real Diana Palazón
Naiximent 12 de decembre de 1977
Elig, Comunitat Valenciana
Lloc web Web oficial de l'actriu
Ficha en IMDb

Diana Palazón (Elig, 12 de decembre, 1977) és una actriu valenciana.


Biografia[editar]

Naixcuda el dia 12 de decembre de 1977 en Elig, Alacant.

A l'edat de 17 anys es va traslladar a viure a Valéncia per a estudiar Art Dramàtic en l'Escola de l'Actor. Allí compartí pis en chiques de la seua edat fins que més tart va decidir mudar-se de nou, esta vegada a Llíria, llunt del sarau d'una gran capital.

Fon també als 17 anys quan escomençà la seua carrera en Valéncia fent séries per a l'autonòmica valenciana, Canal 9 com A flor de pell (1997) o Herència de Sanc (1996).

Va continuar la seua formació en Barcelona en el "Col·legi de Teatre", i en eixa época donà els seus primers passos en el teatre en l'obra El burgués gentilhome i va rodar el seu primer proyecte cinematogràfic L'arbre de les cireres (1999) de Marc Recha.

El seu primer paper en la televisió nacional fon en la série diària al salir de clase com Miranda, un paper que li va donar gran popularitat i al que donà vida entre els anys 1999 i 2001. Pero la seua consagració va ser en Hospital Central , a on va interpretar el paper de la doctora Laura Llanos des de l'any 2002 fins a juliol de l'any 2007, convertint-se el seu en un dels personages més volguts de la série. En abril de 2009 colabora de nou en la série, al llegir en off la carta que el seu personage envia al seu ex.

En els últims anys ha participat en papers secundaris en diverses películes a les órdens de directors com Antonio Mercer (Planta cuarta, 2003) o Eva Lesmes (El Palo, 2001). El seu últim estreno cinematogràfic ha segut la película Miah Sarah (2006), de Gustavo Rom.

Ademés, conta en experiència teatral en obres com Krámpack, junt en els seus companyers de Al salir de clase, Félix Gómez i Nacho López, o la més recent El invierno bajo la mesa (2005), dirigida per Natalia Menéndez i al costat, entre atres, del seu companyer d'Hospital central, Antonio Zabálburu, que ademés la dirigí en el videoclip d'Inma Serrano.

Filmografia[editar]

Cine[editar]

Televisió[editar]

Teatre[editar]

Personages[editar]

Els dos personages més famosos interpretats per Diana Palazón han segut en "Al salir de clase" i en Hospital Central com Miranda Durán i Laura Llanos, respectivament.

Miranda Durán

Entra en la série en l'any 1999 i la va abandonar en l'any 2001. Era una chica molt misteriosa, que va perdre en un incendi a sos pares quan era chiqueta, quedant com a únics supervivents ella i el seu germà Jorge. En l'evolució de la série, es veu que en realitat no és tan dura ni tan temperamental com pareixia en un principi, a soles trobava a faltar a la seua família. En els seus inicis era la propietària de la nau, que més tart passaria a ser el CBC, junt en la seua amiga Lua. A banda d'açò, va tindre una breu relació en Iñigo (Mariano Albereda), que acabà, entre atres coses, perque María (Carmen Morales) estava enamorada d'Iñigo. Aixina i tot, no tardà en anar-se'n en David (Daniel Huarte). La relació amorosa que va mantindre en David fon prou seria. Per això, quan esta relació va acabar, David se'n va anar a Mèxic en Iñigo. Després d'uns quants mesos en que no va tindre cap relació amorosa, s'absentà per a anar a Malí, es va fer la millor amiga de Clara (Laura Manzanedo) i confident del seu germà Jorge. Més tart, s'enamorà perdudament de Mateo (Fernando Andina), en el que va començar una relació despuix de la recuperació d'un tir que va patir este. Les coses no varen ser fàcils per ad esta parella, puix Eloy, enamorat de Miranda, fea tot lo que podia per a acabar en la relació. Mateo i Miranda varen tallar diverses vegades, una d'elles perque Miranda es trobava embarassada d'algun dels dos (Mateo o Eloy). Finalment, Miranda patí un abort espontàneu. Després de molts revessos, Mateo i Miranda es varen casar i se'n varen anar a viure a Barcelona, en lo qual Diana abandonà la série.

Laura Llanos

Diana entrà en la tercera temporada de la série Hospital Central i se'n anà en la que fea dotze, quan per motius personals el seu personage va decidir anar-se'n a treballar a Nairobi (Kenya).

Laura Llanos va començar com a mege resident d'urgències. Tingué d'adjunts a Rodolfo Vilches (Jordi Rebellón) i a Javier Sotomayor (Antonio Zabalburu), en el que va mantindre una relació seria i llarga. Esta relació, que va començar a l'any d'entrar Laura en l'hospital, deixà en suspens molts finals de temporada. La relació no fon fàcil, puix despuix de diverses disputes, Laura va mantindre una curta relació en Aime (Nacho Fleixar) i Javier es casà en Belen, en la qual va tindre un fill. Aixina i tot, en un viage a Guatemala que varen fer junts, l'amor va tornar a aflorar entre la jove parella. A la volta d'este viage la relació acabà. En les següents temporades Laura va mantindre una relació en el sicòlec Carlos (Jesús Omar). Va estar a punt de casar-se en ell, pero un accident de tràfic ho va impedir. Este deixà a Carlos paralític, fent molt desagradable la relació que tenien.

En l'última temporada en que Laura va estar, va haver de soportar totes les queixes i reproches de Carlos. El seu muscle per a plorar fon Javier, que va estar allí sempre que ella ho necessitava. Aixina i tot, com Javier estava en Mònica (Beatriz Segura) la reconciliació no fon possible i Laura, plena de pesar, se'n va anar a Kenya.

Era molt volguda per tot l'hospital en general, pero els seus millors amics foren l'enfermera del SAMUR Eva, el mege Héctor Béjar, Javier Sotomayor, i Carlos.

Atres[editar]

Notes[editar]

Enllaços externs[editar]