Doyle's Delight

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar

Doyle's Delight és el punt geogràfic més alt en Belize (1124 m). Es troba en la reserva nacional Cockscomb Range - en les Montes Maya o montanyes mayes a l'oest de Belize.

La montanya permaneixia sense nom fins a 1989. El nom de Doyle’s Delight va ser sugerit per Sharon Matola, com a referència a l'autor del llibre "El món perdut" (1912) de Sir Arthur Conan Doyle, que conté la frase "Hi ha alguna cosa maravellós i salvage en un país com a est, i nosatres som els hòmens per a trobar-ho!"

El nom Doyle's Delight va ser acceptat oficialment pel govern beliceny on descriu a Doyle's Delight com el punt més alt d'eixe país i de Belmopan, ya que la capital té un carrer conegut en el mateix nom. Recentment, hi ha intents per renomenar esta montanya com “Kaan Witz” que en llengua maya significa “Montanya del Cel”. Pero fins al moment, este nom encara no ha segut oficialisat.

La primera expedició en el 2007, va anar un acostament a les rodalies del cim. On es varen utilisar helicòpters per a aplegar fins a ella per lo remot del lloc.

Es coneixen dos expedicions més en 2007 i 2008, varen alcançar el seu cim després de caminar i escalar durant 8 dies en la selva verge.