Edifici del Banc de Castelló

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Edifici Banc de Castelló, Plaça Porta del Sol (Castelló de la Plana)

L'edifici del Banc de Castelló està situat en la Porta del Sol fent cantonera en el carrer Trinitat de la ciutat de Castelló de la Plana, és una sèu bancària que en un principi perteneixqué al Banc de Castelló, més tart passà a ser la sèu del Banc de Valéncia i en l'actualitat perteneix a La Caixa (CaixaBank), que fon construït en l'any 1923, obra de l'arquitecte Francisco Tomás Traver.

En 1920 el Círcul Mercantil posa en marcha l'iniciativa per al nou Banc de Castelló. Una volta constituït este i en D. Enrique Gimeno Tomás com a president del Consell d'Administració, l'entitat adquirix els terrenys a on alçar el nou edifici en el solar que ocupava la Posada del Ferrocarril.

La Porta del Sol, lloc en que s'ubica la construcció, va a constituir des de l'inici del sigle XX i en el pas dels anys el nou centre econòmic i social de la ciutat, confluència de camins procedents d'atres localitats i lloc de reunió social en els seus diversos cafens, hotels i posades. Es constituirà com un entorn urbà en edificis de rellevant interés arquitectònic.

Enllaços externs[editar]