El Corte Inglés

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Edifici del Corte Inglés en la Avinguda de Maisonnave d'Alacant.

El Corte Inglés és el major grup de grans almagasens i distribució d'Espanya i el dècim grup de distribució de Portugal. Els centres ocupen grans extensions de terreny i incorporen aparcament, generalment subterràneu. Ademés dels artículs típicament propis d'uns grans almagasens, completa la seua oferta comercial en atres servicis. És conegut per la seua política de devolució dels diners quan el client no es troba satisfet, aixina com la seua fòrmula de llistes de bodes (es poden obrir en un establiment i ordenar les compres des de qualsevol atre de la mateixa cadena). Com en el cas dels centres comercials, una característica és l'aparent comoditat de trobar en un mateix edifici diferents artículs, des de menjar fins a roba o electrodomèstics, aixina com diferents servicis. D'esta forma, es capta al client que programa realisar moltes compres en una sola visita.

El Corte Inglés és coneguda com una de les empreses més opaques d'Espanyacita requerida i també com "enigmàtica i impenetrable"cita requerida. No cotisa en bossa i alguns periodistes de determinats mijos de comunicació tenen prohibit per contracte citar a El Corte Inglés excepte en la publicitatcita requerida.

Algunes persones opinen que El Corte Inglés és un dels referents en el calendari publicitari espanyol per mig del bombardeig mediatic, utilisant campanyes com les seues Rebaixes, 8 dies d'or, Semana Fantàstica,Blancolor o la celebració periòdica de mostres temàtiques marcadament exòtiques (China , La Màgia d'Orient, etc.), sempre buscant, segons alguns, l'espectacularitat promocional.

Empresa[editar]

El Corte Inglés en el Passeig de Morella, Castelló de la Plana.

L'empresa conta en 61 centres comercials dels quals 59 se situen en Espanya i dos en Portugal. Aixina mateix conta en 38 hipermercats de la seua ensenya Hipercor. En el temps, El Corte Inglés s'ha diversificat en diverses empreses, encara que totes en les mateixes mans, entre les quals s'inclouen Viages El Corte Inglés, Informàtica El Corte Inglés (IECISA, servicis informàtics), Investrònica (ordenadors de marca Inves), Hipercor (hipermercats), Opencor (158 botigues de conveniència de gama alta), Supercor (supermercats), Móstoles Industrial (Mobiliari i maquinària), Sfera (cadena en roba, accessoris i productes de bellea), Gespevesa (Gestió de Punts de Venda, S. A., estacions de servici en botigues Supercor i gasolinera Repsol), CPI (Construcción, Promociones e Instalaciones, S.A, que s'encarrega de les reformes dels centres del grup). L'última de les apostes del grup es diu Bricor, la nova tenda del bricolage, competència directa de Leroy Merlin, de la qual el primer centre se situa en Alcalá d'Henares i el segon en Leganés, abdós localitats pertanyents a la Comunitat de Madrit. S'espera també el pròxim llançament de Sweno, l'operador mòvil virtual del grup, que treballarà en la ret de Movistar, i que s'espera que oferixca uns preus molt competitius.

Enllaços externs[editar]