Ensalada valenciana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Ensalada valenciana

L'Ensalada valenciana (pronunciació ensalà), és un plat típic que es prepara en ingredients típics del camp valencià. Servix com a picadeta o per a acompanyar al plat principal de la taula. També és molt habitual servir-la junt a la paella valenciana o atres arrossos valencians.

El Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), diu sobre la paraula ensalada (Format sobre sal, condiment d'este plat. cf. el castellà ensalada, el balear i l'occità ensalada, l'italià insalata, el portugués, salada, el francés salade.), verdures que tallades a trossos s'adoben en oli, vinagre, sal, etc., i es mengen crues.

Ingredients[editar]

Preparació[editar]

Rentar be l'encisam, moltes aigües i vista de que no se nos cole algun convidat no desijat. Tallar-la en trossos regulars (suficient per a portar-li-ho a la boca en comoditat). Rentar també la tomata. A la tomata li lleves el rabet i el cor en el gavinet de punta i la talles en gallets. Els ràvens i el colombro també ben rentats i llevant-li la major part de la seua pell (si al colombro li deixem algunes tires de la seua pell no nos repetirà, fes la prova). Si volem afegir pebrera també la rentarem i la tallarem a tires llargues. Llevar la primera corfa de la ceba, partir-la per la mitat de dalt a baix i tallar-la en fines miges llunes. Mesclar-ho tot en una font o plat, primer la sal, despuix el vinagre (opcional) i per últim l'oli. Les olives es repartixen per tot el plat.

Enllaços externs[editar]