Escoles Oficials d'Idiomes

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Les Escoles Oficials d'Idiomes (EE.OO.II.) o Escola Oficial d'Idiomes (EOI) són centres públics d'ensenyances de règim especial a on es deprenen idiomes a nivell no universitari.

Les seues ensenyances van dirigides a persones que necessiten adquirir o perfeccionar les seues competències en una o vàries llengües estrangeres, o be obtindre un certificat acreditatiu del nivell de competència que ya posseïxen.

Són institucions de titularitat pública, és dir depenents del Ministeri d'Educació, Cultura i Deport o de les Comunitats Autònomes. En la Comunitat Valenciana, depenen de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Deport de la Generalitat Valenciana.

Certificats[editar]

  • Els certificats de les escoles oficials d'idiomes són els únics de tot l'Estat espanyol en validea oficial de caràcter no universitari sobre idiomes moderns.
  • Donen punts en concursos de trasllats, de mèrits i oposicions.
  • Per a la comunitat educativa en general, cada curs en un còmput de 100 hores es considera com un curs de formació a l'hora de cobrar sexenis.
  • Ajuden a trobar treball i a millorar en l'àmbit laboral.
  • També es valoren en tots els barems per a la concessió de beques, intercanvis i convenis europeus.
  • Donen crèdits de lliure configuració en universitats valencianes.

Llegislació[editar]

Les ensenyances d'idiomes de règim especial impartides en les Escoles Oficials d'Idiomes s'establixen i definixen en el capítul VII (Ensenyances d'Idiomes) de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, (LLOE). Els aspectes bàsics del currículum de les ensenyances d'idiomes es fixen en el Real Decret 1629/2006, de 29 de decembre. Llei Orgànica 8/2013, de 9 de decembre, per a la millora de la calitat educativa.

Enllaços externs[editar]