Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
50 bytes afegits ,  10:56 5 abr 2017
m
sense resum d'edició
La '''vegetació''' és la cobertura de plantes ([[flora]]) salvages o cultivades que creixen espontàneament sobre una superfície de sol o en un mig aquàtic. Parlem també d'una coberta vegetal. La seua distribució en la Terra depén dels factors [[clima|climàtics]] i dels sols. Té tanta importància que inclusivament s'aplega a donar nomenclatura als climes segons el tipo de vegetació que creix en la zona on ells imperen. Per això es parla d'un clima de [[selva]], d'un clima de [[sabana]], d'un clima de [[taiga]], etc.
«Vegetació» és un terme general, sense referència específica a un tàxon particular, formes de vida, estructura, extensió o atres característiques botànica o geogràfica específiques. És més ampli que «flora» que es referix exclusivament a la composició d'espècies. Potser el sinònim més propenc és la comunitat de plantes, pero la vegetació, pugues i sol fer referència a una gama d'escales espacials més àmplies que flora (incloent les escales tan grans com la global). Aixina, el terme vegetació comprén des de boscs de [[Sequoia sempervirens|sequoyes]] primitius, a [[manglar]]s costers, corfa desèrtica, herbes salvages fins a camps de [[blat ]] o jardins i herbes.
La vegetació, junt als [[fongos]], en els quals s'associa, eixercita un paper superior de producció i de protecció dels sols i del [[#humus]], el [[cicle del carbono]] i de la producció de [[oxigen]]. Certes plantes poden ser [[bioindicador]]es.
[[Categoria:Biologia]]
[[Categoria:Botànica]]
[[Categoria:Flora]]
[[Categoria:Clima]]
57 965

edicions

Menú de navegació