Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
33 bytes afegits ,  08:10 24 set 2017
m
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
Els '''alans''' eren un antic poble irani procedent de la [[Ciscaucàsia]] que, per raons encara desconegudes, estava associat als [[sueus]] i als [[vàndals]] quant travessà la frontera de l'[[Imperi romà]] en el [[406]].  
+
Els '''alans''' eren un antic poble irani procedent de la [[Ciscaucàsia]] que, per raons encara desconegudes, estava associat als [[sueus]] i als [[vàndals]] quant travessà la frontera de l'[[Imperi romà]] en l'any [[406]].  
    
== Història ==  
 
== Història ==  
 
   
 
   
En l´any [[406]], bandes d´alans travessaren el riu [[Rhin]] en companyia de sueus i vàndals i recorregueren tota la [[Gàlia]], aplegant a [[Hispània]] tres anys mes tart. Feren alguns assentaments efímers per terres de la província [[Cartaginesa]] i de la [[Lusitània]], pero pronte serien vençuts militarment per Wàlia, rei dels [[gots]]. Els seus supervivents, associats de bell nou als vàndals, passaren al nort d'Àfrica en el [[429]].  
+
En l´any [[406]], bandes d´alans travessaren el riu [[Rhin]] en companyia de sueus i vàndals i recorregueren tota la [[Gàlia]], aplegant a [[Hispània]] tres anys més tart. Feren alguns assentaments efímers per terres de la província [[Cartaginesa]] i de la [[Lusitània]], pero pronte serien vençuts militarment per Wàlia, rei dels [[gots]]. Els seus supervivents, associats de bell nou als vàndals, passaren al nort d'Àfrica en l'any [[429]].  
    
== Bibliografia ==  
 
== Bibliografia ==  
 
* Diccionario Básico Espasa, 4ª edició, Madrit, 1983. ISBN 84-239-6930-4
 
* Diccionario Básico Espasa, 4ª edició, Madrit, 1983. ISBN 84-239-6930-4
 +
 +
 +
[[Categoria:Història]]
106 814

edicions

Menú de navegació