Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
910 bytes afegits ,  12:58 7 ago 2019
Pàgina nova, en el contingut: «El '''rossinyol''' (Del llatí vulg. ''rusciniŏlu'', var. de ''lusciniŏlu'', dim. de ''luscinĭa'', mat. sign.), en castellà ''ruiseñor'', és un Pardal|p...»
El '''rossinyol''' (Del llatí vulg. ''rusciniŏlu'', var. de ''lusciniŏlu'', dim. de ''luscinĭa'', mat. sign.), en castellà ''ruiseñor'', és un [[Pardal|pardalet]] de cos redó, d'uns 15 centímetros de longitut en plomage terrós rogenc. El seu cant es singular i melodiós. És un au insectívora i cantadora de l'orde de les passeriformes, de la família dels túrdits, del gènero Luscinia megarhynchos, de color ros fosc per la part superior, cendrós clar en el pit i ventre, de coa llarga i tarsos curts.

També existix un peix en el nom de rossinyol, en castellà ''roncal'', es un peix de l'espècie Crenilabrus pavo, de l'orde dels peciformes, de color vert en reflexos blaus i dorats.

== Enllaços externs ==

* [https://diccionari.llenguavalenciana.com/entries/search?t=Rossinyol Rossinyol - [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] - [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV)]
15 595

edicions

Menú de navegació