Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
285 bytes afegits ,  09:23 15 set 2019
Llínea 14: Llínea 14:  
== Biografia ==
 
== Biografia ==
   −
Salvador Guinot naix en una casa del carrer Major de Castelló de la Plana, prop del portal de l'Om (Olm), fill de Joan i Vicenta, descendents de dos famílies de tradició llauradora. Estudià bachillerat en l'antic Institut del carrer Major, del que posteriorment sería professor de llengua i lliteratura castellanes entre els anys [[1893]] i [[1939]].
+
Salvador Guinot naix en una casa del carrer Major de Castelló de la Plana, prop del portal de l'Om (Olm), fill de Joan de Cecilia i Vicenta, descendents de dos famílies de tradició llauradora. Salvador, de salut delicada, passà moltes hores entre llibres, fon sobreixent en els estudis. Estudià bachillerat en l'antic Institut del carrer Major, del que posteriorment sería professor de llengua i lliteratura castellanes entre els anys [[1893]] i [[1939]].
   −
Es trasllada a [[Madrit]] per a estudiar Filosofia i Lletres, a on és discípul de [[Marcelino Menéndez Pelayo]], qui li va introduir en l'estudi dels clàssics de la lliteratura migeval i de l'antiguetat grega i llatina. Esta formació li porta a l'estudi dels clàssics migevals valencians.
+
Es trasllada a [[Madrit]] per a estudiar Filosofia i Lletres, a on és discípul de [[Marcelino Menéndez Pelayo]], qui li va introduir en l'estudi dels clàssics de la lliteratura migeval i de l'antiguetat grega i llatina. Esta formació li porta a l'estudi dels clàssics migevals valencians. És en Madrit a on escriu relats de tipo costumiste com ''Els Reis se'n van'' i ''Guardant el melonar''.
   −
Es casà en Joaquima Vicent Fabregat i del seu matrimoni no naix cap fill.
+
Es casà en Joaquima Vicent Fabregat (filla del banquer i fundador del [[Banc de Castelló]], Joaquim Vicent)  i del seu matrimoni no naix cap fill.
    
== Lliteratura ==
 
== Lliteratura ==
22 564

edicions

Menú de navegació