Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1575 bytes afegits ,  21:41 19 gin 2020
Pàgina nova, en el contingut: «'''Luis Bolumar Santamaría''' (Sogorp, 1951), es un pintor valencià. == Biografia == Luis Bolumar naix, l'any 1951, en Peñalba, una...»
'''Luis Bolumar Santamaría''' ([[Sogorp]], [[1951]]), es un pintor [[Valencians|valencià]].

== Biografia ==

Luis Bolumar naix, l'any 1951, en Peñalba, una pedania de la població de Sogorb, en la comarca de l'[[L'Alt Palància|Alt Palància]].

Des de l'any [[1967]] ha desenrollat la seua activitat artística en la ciutat de [[Castelló]], assistint a classes de dibuix, pintura, gravat i modelació, des de la seua arribada a la capital de la Plana.

En [[1973]] realisa la seua primera exposició individual en el Círcul Mercantil de Castelló. Des de llavors, no ha cessat de viajar exponent la seua obra i visitant els més importants museus d'[[Espanya]], del continent europeu i de diverses ciutats nortamericanes.

Bolumar, crea i treballa intensament en el seu taller, d'on han emergit les seues principals obres, que rendixen un cult especial a la figura humana i sobretot a la dòna, que considera centre del seu univers. Evoluciona llentament com a conseqüència d'una reflexiva plenitut, pero en una sugestiva madurea que ho fa cada dia més sòlit i més personal.

En decembre de [[2009]] abandona el que fon el seu lloc de treball durant més de 20 anys, per a instalar-se en el seu nou estudi, ubicat en el número 6 del cèntric carrers de Cavallers de Castelló. Bolumar mamprén este nou proyecte en una idea molt clara: acostar l'estudi de l'artiste a tots els aficionats i coleccionistes.

== Referències ==

* [http://www.bolumar.net/ Biografia de Luis Bolumar]

== Enllaços externs ==

* [http://www.bolumar.net/ Pàgina web de Luis Bolumar]
22 611

edicions

Menú de navegació