Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
6 bytes afegits ,  19:43 6 dec 2012
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1:  
[[Image:vista aere de la placa de la mare de deu.jpg|thumb|right|300px|Vista de la Plaça de la Mare de Déu vista des d'el [[Micalet]].]]
 
[[Image:vista aere de la placa de la mare de deu.jpg|thumb|right|300px|Vista de la Plaça de la Mare de Déu vista des d'el [[Micalet]].]]
La '''Plaça de la Mare de Déu''' o ''Plaça de la Seu'' o ''Plaça de la Catedral'' és una plaça de la ciutat valenciana de [[Valéncia]]. Situada en un lloc central de la ciutat, és la herdedera del antic fòrum de la Valentia romana. Al seu voltant s'encontren tres dels edificis emblemàtics de la ciutat: la [[Catdral de Valéncia|Catedral de Santa Maria]], la [[Basílica de la Verge dels Desamparats]] i el [[Palau de la Generalitat]].
+
La '''Plaça de la Mare de Deu''' o ''Plaça de la Sèu'' o ''Plaça de la Catedral'' és una plaça de la ciutat valenciana de [[Valéncia]]. Situada en un lloc central de la ciutat, és la heredera de l'antic fòrum de la Valentia romana. Al seu voltant s'encontren tres dels edificis emblemàtics de la ciutat: la [[Catedral de Valéncia|Catedral de Santa Maria]], la [[Basílica de la Verge dels Desamparats]] i el [[Palau de la Generalitat]].
   −
== Localsiació i descripció ==
+
== Localisació i descripció ==
La Plaça de la Verge s'encontra en el districte de ''Ciutat Vella'', en el barri de la Seu. La plaça té forma irregular, encara que ten a ser un quadrilàter. És totalment peatonal. Està llimitada, al est, per la [[Basílica de la Verge dels Desamparats]]; al oest, pels jardins del [[Palau de la Generalitat]] i per un edifici de vivendes particulars; al nort, també per edificis de vivendes particulars; al sur, per la Catedral i per la dita [[Casa Vestuari]], que servix de lloc de reunión dels membres del [[Tribunal de les Aigües]] abans i després de les seues sessions front a la Porta dels Apòstols de la catedral. En la datada de la [[Casa Vestuari]] s'encontra una placa conmemorativa de la visita a la plaça del papa [[Juan Pablo II]], el 8 de decembre de [[1982]].
+
La Plaça de la Verge s'encontra en el districte de ''Ciutat Vella'', en el barri de la Sèu. La plaça té forma irregular, encara que tendix a ser un quadrilàter. És totalment peatonal. Està llimitada, al est, per la [[Basílica de la Verge dels Desamparats]]; a l'oest, pels jardins del [[Palau de la Generalitat]] i per un edifici de vivendes particulars; al nort, també per edificis de vivendes particulars; al sur, per la Catedral i per la dita [[Casa Vestuari]], que servix de lloc de reunió als membres del [[Tribunal de les Aigües]] abans i després de les seues sessions front a la Porta dels Apòstols de la catedral. En la frontera de la [[Casa Vestuari]] s'encontra una placa conmemorativa de la visita a la plaça del papa [[Juan Pablo II]], el 8 de decembre de [[1982]].
    
{{Monuments de Valéncia}}
 
{{Monuments de Valéncia}}
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Arquitectura valenciana]]
 
[[Categoria:Places del Regne de Valéncia]]
 
[[Categoria:Places del Regne de Valéncia]]
67

edicions

Menú de navegació