Estructura urbana

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

L'estructura urbana és la relació urbanística (tant des del punt de vista espacial com a econòmic i social) existent en l'interior de l'espai urbà entre les distintes parts que componen la ciutat, composta en el cas de ciutats antigues de successives zones habitualment agregades de forma concèntrica a partir del núcleu inicial a on es va fundar la ciutat.

La noció d'Estructura presupon que la ciutat està regida per un orde determinat i ella constituïx l'organisació essencial que ho rig. Esta organisació es troba conformada per elements urbans reconeguts com el sistema vial, espais verts, trames, traçats, teixits i equipaments que es presenten en característiques particulars en la conformació de cada ciutat. Alguns d'ells, per la seua disposició, adquirixen connotacions de principals i uns atres de secundaris.

Ademés de que estan prop de les ciutats pero no són part d'elles. Comprendria els térmens de organisació i sistemes; el primer representa l'orde estàtic dels seus components, i el segon està referit a les relacions d'estos components en l'espai i en el temps. En eixe sentit, l'Estructura Urbana fa referència a l'organisació que adopten els elements constitutius de la ciutat en un moment determinat del temps.

Vore també[editar | editar còdic]