Estudiants per la Llibertat

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
(Redirigit des de «Estudiantes por la Libertad»)
Saltar a: navegació, buscar

Estudiants per la Llibertad (EL) és una associació universitària valencianista de representació estudiantil de l'Universitat de Valéncia. En 2007 es presentà a les eleccions de l'universitat junt a l'associació EPLE i els demes anys anant asoles. En l'any 2010 es presentaren a les Facultats de Magisteri, Història, Socials i Dret, sent en ad esta última a on varen traure els millors resultats, tenin en l'actualitat representació en els diferents organismes de l'Universitat.

Ideologia[editar]

Promoguda des del Grup d'Acció Valencianista, EL s'emmarca en el valencianisme d'acció en contra de la catalanisació de l'universitat. Ademés l'objectiu d'EL és defendre els drets dels estudiants des d'una perspectiva valencianista.

Estudiants per la Llibertad és una associació creada per a defendre els interessos profesionals del estament estudiantil valencià. En una configuracio associativa i espírit sindical, fen de la defensa del valencianisme i lo universitari la principal reivindicació.

Estudiants per la Llibertad està creada per un grup d'estudiants independients no adscrits a cap ideología, asoles el valencianisme, encara que fan bandera i recolzen publicament als seus companyers en la batalla de la defensa de les senyes d'identidat, tant en el carrer com en les aules, són associacions i partits polítics com el Grup d´Accio Valencianista; Coalició Valenciana; o la Coordinadora de Entitats Culturals del Regne de Valéncia.

El discurs de Estudiants per la Llibertat en l'Universitat és:

  • Necessitat d'una major inversió en els estudiants i en calitat de la docencia.
  • Busca d'una Universitat que proyecte als estudiants profesionalment i abandone la seua faceta política/catalanista per a centrarse exclusivament en l'acadèmica.
  • Defesa de l'idioma valencià, sense ingerencies catalanistes.
  • Aposta per un bilingüisme efectiu, a on no se discrimine i es respete al castellà com llengua vehicular en l'Universitat de Valéncia.
  • Exigixència de que es destine major presupost a les instalacions i sevicis universitaris.
  • La gratuitat de les Instalacions deportives dins del Campus.
  • Impuls dins de l'Universitat un model de cultura plural i no particularisat a on, com ocorre fins ara, es balafien exclusivament els diners en la promoció del pancatalanisme.
Enllaços externs[editar]