Fernando Giner Giner

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Fernando María Giner Giner
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Professor i polític
Naiximent: 7 de decembre de 1952
Lloc de naiximent: Xàtiva, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Fernando María Giner Giner (Xàtiva, 7 de decembre de 1952), és un professor i polític valencià.

Biografia[editar]

Fernando Giner naixqué en la població valenciana de Xàtiva encara que fixà la seua residència en Vallada, en la comarca de La Costera, en l'any 1952.

Realisà els seus estudis de Magisteri en l'Escola Normal de Valéncia. Professor d'Ensenyança Secundària, actualment adscrit a l'Institut de Vallada. Mestre de valencià (Grau Superior del I.C.E.) i professor de Llengua Valenciana per Lo Rat Penat.

Treballà com a professor de E.G.B. en Vilafranca del Penedés i en Vallada. Fon director del colege públic Ramon Marí de Vallada durant 10 anys i actualment està adscrit a l'Institut de secundària de Vallada en l'especialitat de Matemàtiques i Ciències Naturals.

Trayectòria cultural[editar]

Fernando Giner és membre de l'entitat cultural valenciana Lo Rat Penat i fon President de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV).

Trayectòria política[editar]

Inicià la seua trayectòria política militant en el partit Unió de Centre Democràtic (UCD), del qual fon secretari comarcal de La Costera. Despuix de la desaparició del partit, treballà en la política com a independent en un chicotet partit d'àmbit local, Unitat Valladina en el qual va accedir a l'alcaldia en un govern de minoria en l'any 1987. En l'any 1991 conseguí majoria absoluta en el partit Unió Valenciana (UV). Degut a l'éxit fon fichat pel Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) en 1995, conseguí a partir d'eixe any quatre majories absolutes en el PPCV fins a l'any 2011 en que pergué les eleccions i deixà el consistori.

Ha segut president de la Diputació de Valéncia durant huit anys (1999-2007), membre del Consell de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (1995-1999) i vicepresident (1999-2007). També ha segut vicepresident del Consell de Municipis i Regions d'Europa. També ha presidit l'Institució Alfons el Magnànim i diverses empreses depenents de la Diputació Provincial.

Fon diputat per la província de Valéncia en les eleccions a les Corts Valencianes de l'any 1991 per Unió Valenciana (UV) i en les eleccions a les Corts Valencianes de 1995, 2007 i 2011 pel PPCV, partit en el qual ingressà en 1995. Ben relacionat en Eduardo Zaplana, en l'any 2004 presentà la seua candidatura a presidir el PPCV per la província de Valéncia, pero Zaplana li retirà el soport i fon escollit Alfonso Rus Terol, que seria també president de la Diputació de Valéncia, candidat de Francisco Camps.

Referències[editar]