Fernando Roig Alfonso

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

Fernando Roig Alfonso (Poble Nou, Valéncia, Espanya, 25 de juny de 1947) és un empresari espanyol.

En la seua faceta empresarial és propietari i president de l'indústria ceràmica Pamesa, de Almassora (Castelló), i amo del 11% de la cadena de supermercats Mercadona, que dirigix el seu germà Juan. També està present en el sector de la energia eòlica a través de la societat Renomar.

L'atra faceta per la que és conegut Fernando Roig és la deportiva, ya que es tracta del màxim accioniste i president del Vila-real CF, i ho va anar del Pamesa Valéncia de bàsquet, ademés d'haver segut un important accioniste del Valéncia CF. Fernando Roig va adquirir la majoria de les accions de l'equip de Vila-real en la temporada 1997-98, en la que va compaginar la direcció tant del Vila-real CF com del Pamesa Valéncia. Baix el seu mandat, el club de Vila-real ha experimentat un gran creiximent, ascendint a la Primera Divisió espanyola, jugant competicions europees, tant la Copa de l'UEFA com la Champions League, creant equips de fútbol base com el Vila-real CF B, destacant la construcció de la Ciutat Deportiva del Vila-real. Finalment va delegar les seues funcions en el Pamesa en el seu germà Juan Roig, encara que mai s'ha desvinculat del club que patrocina.

Fernando Roig està casat en la pintora Elena *Negueroles, en la que té dos fills, un dels quals, Fernando, colabora en el seu pare en la gestió del Vila-real Cf. El 22 de febrer de 2006 va ser nomenat Fill Adoptiu de Vila-real per l'Ajuntament d'esta localitat, en un acte celebrat en l'auditori municipal.

En giner de 2009 va rebre el premi al "Millor Dirigent Deportiu 2008" otorgat pel diari Món Deportiu, sent la primera volta que es feya entrega d'eixe premi en la categoria mencionada.


Enllaços externs[editar]

  • Est artícul fon creat a partir de la traducció de l'artícul es.wikipedia.org/wiki/Fernando Roig Alfonso de la Wikipedia en espanyol, baix llicència GFDL.