Fingerboard

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Eixemple de taula de Fingerboard.

Un fingerboard és una taula de skate en miniatura controlada en els dits de la . Usualment els fingerboards són de 96 milímetros de llarc o més, algunes arribaven als 100mm de llongitut i la anchura de la tabla pot variar. Alguns trucs del skateboard real poden ser realisats en les mini-tables. Lance Mountain ajudà a desenrollar els primers fingerboards com un passatemps durant els anys 70 i inclús escrigué un llibre de com fer mini-tables en la revista Skateboarder magazine en 1985.

Encara que estos joguets foren una novetat per a varios anys, en el temps se convertiren en joguets coleccionables a medida que se creaven més marques de calitat en els 90. En la actualitat existixen moltes marques de fingerboard barates com les de la marca Tech Deck mentres que marques com Berlinwood, Blackriver Ramps, Prete, Homewood, Frost, i Flatface han creat coleccionables de alta calitat.

El fingerskate és una disciplina que escomença en Estats Units en 1989, pero fa més de 10 anys arrere, ya existia en Alemanya. Per això podem dir, que els fingerskaters alemans tenen més anys com professionals que els nort-americans.

Bàsics[editar]

  • Ollie Significa votar, és el truc més bàsic, per lo que és en el que se fan els grinds i els demés trucs. Depréndelo te costarà més o manco una semana si practiques tot el temps.
  • Shove-it: Significa que el fingerboard dona una volta 180º, és un truc per al que no és necessari saber fer un ollie.
  • Pop Shove-it: Es un shove-it aéri.
  • Shove-it 360: És un shove-it aéri soles que la diferencia es que dona una volta de 360.