Feria Valencia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Fira de Valéncia»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Vista exterior de la Fira
Corredor central
Feria Valencia

Feria Muestrario Internacional de Valencia (Fira Mostrari Internacional de Valéncia en valencià) o com marca comercial Feria Valencia (Fira Valéncia en valencià), és l'institució organisadora de certàmens ferials més antiga de Espanya, sent el seu any de fundació en 1917. Recentment remodelada i ampliada, obra de l'arquitecte Josep María Tomás Llavador, se constituïx com una de les més importants dins del circuit europeu. El seu clos és el quart més gran del mon.

Està ubicada en la pedania de Benimàmet (Valéncia) i organisa més d'un centenar de certàmens, fires i events cada any. Se tracta d'una institució especialisada en events de caracter professional i que aten a molts sectors industrials clau en l'economia espanyola, com poden ser el moble, l'encesa o la ceramica, el sector energétic o l'alimentació pero que no descuida atres camps d'activitat en el sector servicis que també són fonamentals per al funcionament economic del país, tals com la franquicia, la formació, el turisme...

Fira Valéncia és, ademés, una institució sense anim de lucre, segons figura en els seues propis estatuts. Te la seua raó de ser en lo que dona a guanyar al seu entorn, tant en lo que se referix a la facturació que obtenen els expositors per la seua relació en Fira Valéncia, com per lo que guanyen els servicis associats a la pròpia activitat ferial (hostelería, montage, hotels...) Segons els estudis realisats, l'activitat de Fira Valencia genera més de mil millons d'euros a l'any de riquea en el seu entorn més immediat.

Fira Valéncia és l'institució dedicada a l'organisació de fires comercials més antiga d'Espanya. Fundada en 1917, ha complit 90 anys d'activitat. És la primera Fira espanyola que ha segut certificada per AENOR en la norma ISO 9002, actualment ISO 9001/2000. Ademés conte en la certificacio QAFE, de l'Associació de Fires Espanyoles, i en el diploma de compromís de calitat SICTED, Sistema de Calitat Turistica en Desti.

Fira Valéncia és una entitat cofundadora de l'UFI (The Global Association of the Exhibition Industry), l'AFE (Associacio de Fires Espanyoles) i de la MTFA (Mediterranean Trade Fairs Association), soci de ple dret d'EMECA (European Major Exhibition Centres Association), d'AFIDA (Associacio Internacional de Fires d'Amèrica) i d'IAEE (International Association of Exhibitions and Events) En quant a la superfície d'exposició, Fira Valéncia dispon del segon major clos i un dels més moderns de tot Espanya, que a la seua volta és un dels deu majors de tot lo mon: 231.000 metros quadrats de superfície coberta d'exposició, despuix de la de Bilbao (Bilbao Exhibition Centre) que conta en una extensió de 251.055 m², dels que 246.457 se destinen a exposicions distribuides en sis pabellons.

En l'any 2009 Fira Valéncia celebrà més de 40 certámenes, dels que més de la mitad tingueren caracter internacional en el reconeiximent de la Secretaría d'Estat de Comerç i de l'UFI. En 2003 tingué lloc la primera experiencia de Fira Valéncia com organisadora de certámens en l'estranger, en la celebració de México Fires del Chiquet, en un rotunt èxit de participació, tant d'expositors com de visitants.

En l'últim any Fira Valéncia contabilisà més d'un millo trescientos mil visitants de tot el món i més de dotze mil expositors participaren en les seues certámens (entre directes i representats). L'impacte economic de Fira Valéncia en el seu entorn s'estima en uns 700 a 800 millons d'euros anuals.

Situat a cinc quilometros del centre urba de Valéncia, el clos ferial està perfectament comunicat en la xàrcia de carreteres nacionals d'Espanya a través de l'autovía de circumvalació a la ciutat. També està conectada mediant autovía en el port de Valéncia -un dels més actius del Mediterraneu- i en l'aeroport, situat a tan soles cinc km.

Funcionalidades[editar | editar còdic]

La Fira, creada com la seua principal funció la de facilitar el comerç entre empreses. Esta institució ha ampliat les seues activitats a diversos camps, com la celebració de congressos.

Equip directiu[editar | editar còdic]

  • Albert Catalá - President
  • Enric Aixara - Director General [1]

Exposicions[editar | editar còdic]

Entre categories de Fires que regularment s'exponen estan:

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Referències[editar | editar còdic]

  • Vento Torres, Margarita. (22 de septiembre de 2003). «INFORME 6/2003, DE FECHA 22 DE SEPTIEMBRE. SOMETIMIENTO DE FERIA MUESTRARIO INTERNACIONAL DE VALENCIA A LAS NORMAS DE CONTRATACION PUBLICA». Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic. Generalitat Valenciana. Consultado el 20 de agosto de 2022. «Los estatutos de Feria Muestrario Internacional de Valencia sobre las bases anteriormente señaladas en su art. 1 dice «Feria Muestrario Internacional de Valencia, constituida en 1917, es una entidad reconocida por el Decreto de 26 de mayo de 1943, como Institución Oficial
  • «Decreto de 26 de mayo de 1943 por el que se dictan normas para la celebración de Ferias de Muestras y Exposiciones en España y en el extranjero». Boletín Oficial del Estado (161). 10 de junio de 1943. ISSN 0212-033X. BOE-A-1943-5389. «Articulo tercero.-Son Ferias Internacionales de carácter general […] Organización permanente con periodicidad prefijada [..] muestrarios, nacionales y extranjeros, pertenecientes a diversas ramas de la producción industrial […] Mientras perdura la organización de las ferias Internacionales de Valencia y de Barcelona, no podrá autorizarse la de otros Certámenes »