Flickr

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Logo de Flickr

Flickr és un lloc web per a compartir imàgens sobre tot fotogràfiques.

Pot usar-se'n com a soport a diferents comunitats on-line en diferent soport en plataformes, generalment és considerat un eixemple nou de la navegació Web 2.0. Este popular lloc web servix com a servidor personal per a compartir fotografies personals, el servici és mundialment usat per bloguers com a un repositori fotogràfic. La popularitat en part se deu a la gran comunitat on-line que accedix al servici, aixina com a els ferramentes que permeten al autor etiquetar ses fotos i a un explorador de les millors fotos de la semana. actualment, Flickr alberga mes de dos mil millons d'imàgens.

Funcionalitats[editar]

El servici és utilisat extensament per bloggers com depòsit de fotos. El sistema de Flickr permet fer búsquedes de imàgens per etiquetes, per data i per llicències de Creative Commons.

Atres funcionalitats son els canals RSS i Atom, com també una API que permet a desenrolladors independents crear els seus propis servicis i aplicacions. El servici es basa en les característiques habituals del HTML i el HTTP, permetent que siga usable en múltiples plataformes i navegadors. L'interfaç d'etiquetació i edició de text utilisa AJAX, que també és compatible en la gran majoria dels navegadors. Un component no essencial del lloc web, Organizr, es basa en la tecnologia de Macromedia Flash, la qual és àmpliament disponible, pero no plenament oberta. Les fotografies o imàgens i videos podran també enviar-se a través del correu electrònic. Flickr és especialment popular entre els usuaris de Macintosh, els quals a sovint son exclosos d'atres llocs de compartició de fotos perque és necessària una arquitectura PC/Windows.

Senyes[editar]

  • Desenrollador: Ludicorp
  • Disponible en valencià: No
  • Web: Web de Flickr

Vore també[editar]