Francis Mojica

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Francis Mojica
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Biòlec i investigador.
Naiximent: 1963
Lloc de naiximent: Elig, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Juan Francisco Martínez Mojica (Elig, 1963), que firma els seus treballs com Francis Mojica, és un biòlec i investigador valencià.

Descobriment del CRISPR[editar]

L'alacantí Francis Mojica és un investigador de l'Universitat d'Alacant, ha segut el primer en estudiar les seqüències CRISPR, que ell mateixa va batejar. Ara podrien curar el càncer i crear una indústria millonària.

El CRISPR va nàixer en les marjals de Santa Pola (Alacant), a on l'investigador de l'Universitat d'Alacant Francisc Mojica començà a estudiar l'estova Haloferax mediterranei, un microorganisme en una tolerància extrema a la sal trobat en les costes de la població valenciana. En l'any 1993 publicà el seu descobriment.

El microbiòlec va intuir ràpidament que tenia or davant, pero no va conseguir finançació per part del Govern entre 2008 i 2011.

En l'any 2012, Doudna y Charpentier lograven la fama. En l'any 2015 l'investigadora francesa Emmanuelle Charpentier i la seua companyera nortamericana Jennifer Doudna rebien el premi Princesa d'Astúries d'Investigació "pel desenroll d'una tecnologia que permet modificar gens, en gran precisió i senzillea". Es tractava de CRISPR.

Enllaços externs[editar]