Iglésia de Sant Esteve (Valéncia)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Plantilla:Ficha d'edifici religiósL'iglésia de Sant Esteve, localisada en la Plaça de Sant Esteve de la ciutat de Valéncia, és un temple gòtic edificat sobre una antiga mesquita que en el sigle XVII va ser profundament alterat en estil barroc.

Descripció[editar]

El temple té la planta típica de les iglésies parroquials valencianes d'época gòtica, en una sola nau i capelles entre els contraforts. El seu aspecte extern és molt sobri, destacant els contraforts arrematats per gàrgoles que descollen per damunt de la paret plana, la senzilla porta que dona a la plaça de Sant Esteve, i el campanar que s'alça als peus.

esquerra

En l'interior sorprén la seua recarregada decoració d'algeps i esgrafiats. A diferència d'atres iglésies barroques valencianes en la de Sant Esteve no es varen recobrir les voltes de creueria, que es varen alçar de nou en el sigle XVII entre arcs de mig punt. La decoració s'organisa per mig de pilastres d'algeps entre els arcs de les capelles que sostenen un entaulament, tot recobert de formes vegetals i d'angelots. El fondo en canvi es va pintar de colors, sobretot de blau, dibuixant-se sobre ell un esgrafiat blanc en ondulants formes vegetals.

Sant Esteve era l'iglésia dels notaris, i la seua confraria va patrocinar en 1682 la construcció de les capelles dels peus, en la pila batismal de Sant Vicent Ferrer i Sant Lluís Bertran en el centre, lloc preferit dels valencians per a batejar als seus fills, i a on es representa cada any el 22 de giner el batisme del sant.

Referències[editar]

Plantilla:FVMP

Enllaços externs[editar]

Commons