Javier Moliner Gargallo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar

Francisco Javier Moliner Gargallo (Castelló, 30 de març de 1975). Ingenier industrial i polític.

Estudis[editar]

Javier Moliner és Ingenier Industrial per l'Universitat Jaume I de Castelló i Titulat Superior en Seguritat Industrial per l'Universitat Politècnica de Catalunya. Abans de bolcar-se de ple en l'activitat municipal, va desenrollar la seua professió en eixercici lliure i va ser professor, des de 2001 a 2005, de l'Universitat Jaume I en l'àrea d'Ingenieria Elèctrica.

Trayectòria política[editar]

Javier Moliner va entrar en política de la mà de l'anterior President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, com a assessor de l'àrea d'urbanisme que regentava el propi Fabra en l'Ajuntament de la capital de la Plana.

Va ser regidor de l'Ajuntament de Castelló des de 2001 i vicealcalde del mateix en la llegislatura 2007-2011. En 2005, a l'edat de 29 anys, Moliner va passar a portar la cartera d'Urbanisme. En l'Ajuntament de Castelló va desenrollar la seua activitat en les àrees d'urbanisme, movilitat i sostenibilitat. Actualment és el 54º president de la Diputació de Castelló i president del Partit Popular de la província de Castelló.

En el congrés provincial del Partit Popular de Castelló, celebrat en Castelló de la Plana en juliol de 2012, va ser elegit Moliner com a nou president del Partit Popular de Castelló (PPCV) en el 97,6% dels vots.

En 2014 va ser elegit president de l'Associació Europea de Governs Locals Intermijos Partenalia que representa a les províncies davant els organismes de l'Unió Europea.

Té un germà que es diu Francisco Javier, i és conseller en les mateixes empreses que Carlos Fabra Carreras.

Enllaços externs[editar]