Javier Navarro Andreu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Javier Navarro Andreu
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Farmacèutic i activiste cultural
Naiximent: 18 de juny de 1992
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Javier Navarro Andreu (Valéncia, 18 de juny de 1992), és un farmacèutic i activiste cultural valencià.

Biografia[editar]

Javier Navarro Andreu naixqué en el barri del Campanar de la ciutat de Valéncia, el 18 de juny de l'any 1992. Estudià Tècnic en Farmàcia i Parafarmàcia i treballa en una farmàcia en el barri de l'Olivereta de Valéncia.

Trayectòria cultural[editar]

En l'any 2007 s'afilià al Grup d'Acció Valencianista (GAV), aplegant a ser president de les Joventuts del GAV (JJGAV) durant dos anys, pero per les discrepàncies en la junta directiva dimití. Promulgava un valencianisme en positiu i pacífic, un valencianisme que no es basara a soles en l'anticatalanisme i l'associació en aquella época no tenia la eixa mateixa visió.

Al poc temps de dimitir com a president de les JJGAV, estigué durant uns mesos com a vicepresident de la Plataforma Valencianista (PLV) i també estigué com a soci de base en l'entitata cultural valenciana Círcul Cívic Valencià.

Despuix del canvi de la directiva en el GAV i al vore que l'entitat feya un valencianisme positiu i pacifiste com ell promulgava, decidí tornar i estigué durant un any com a secretari de les JJGAV.

En l'actualitat forma part de les Joventuts Ratpenatistes, és també vicesecretari del Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana i està en el consell de redacció de la revista fallera Lletrafaller.

Trayectòria política[editar]

En l'àmbit polític estigué afiliat al partit polític Coalició Valenciana i en l'any 2011 es presentà en les llistes del partit per la localitat de Quart de Poblet.

Treball cultural[editar]

Javier Navarro ha escrit infinitat d'artículs per a diferents mijos de comunicació. Per als periòdics en edició de paper i digital: Levante-EMV i Las Provincias. També ha escrit artículs per a diaris digitals com: Valencia News, El Periòdic, El periódico de Valencia i Horta Informació. Colabora també en artículs per a les revistes SOM, Renou, Lletrafaller i la revista que publica cada 9 d'Octubre Convencio Valencianista. Ha participat de manera puntual en tertúlies de ràdio en les emisores EsRadio i Play Ràdio.

En l'any 2014 fundà el diari digital valencià Cultura Valenciana del que és el seu director. Des de fa dos anys colabora en l'aportació d'artículs en el llibret de falla de la Falla Plaça Europa d'Aldaya.

En l'any 2017 publicà el treball El Renacimiento Valencianista ante el centralismo y catalanismo editat per l'Editorial del Grup d'Acció Valencianista.

Se considera un bibliòfil i investigador, més que un escritor.

Enllaços externs[editar]