Joan Barreda

De L'Enciclopèdia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Joan Barreda Bort
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Motoriste
Naiximent: 11 d'agost de 1983
Lloc de naiximent: Torreblanca, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Joan Barreda Bort (naixcut l'11 d'agost de 1983 en Torreblanca, Castelló, Comunitat Valenciana, Espanya) és un pilot espanyol de Rali raid i de Enduro en la categoria de motos, membre de l'equip Honda. També va destacar en l'especialitat de motocròs. Medix 1,80 metros i pesa 76 quilos.

Entre els seus guanys destaquen les participacions ininterrompudes en el Rali Dakar des de l'any 2011, conseguint 13 victòries d'etapa (1 en 2012, 4 en 2013, 5 en 2014 i 3 en 2015) i en un 7º lloc en 2014 com a millor resultat final. També ha obtingut un 2º lloc en el Campeonat Mundial de Raid en 2014.

És un dels pilots en més present i futur dins del Rali raid, i el successor de Marc Coma per a molts. Entre les seues característiques destaquen la seua gran velocitat i la seua excelent navegació, encara que a voltes eixa excessiva velocitat li ha costat diverses caigudes, que li han privat de lluitar per millors llocs finals en grans carreres.

Trayectòria[editar]

En els seus inicis, Barreda, natural de Torreblanca, ya va guanyar en l'any 1996 el Campeonat d'Espanya de Motocròs en la categoria de jovenil en 12 anys, en Kawasaki. En el Mundial de Motocròs de 2004 va sofrir una greu lesió, despuix de tindre un accident que el va deixar durant any i mig sense poder viure la seua passió. Despuix, va tornar en el Enduro passant de BMW a Suzuki, fins que va decidir donar el gran gir i es va dedicar al rali raid. El Rali dels Faraons de l'any 2010 va ser la clau per a medir la seua capacitat, ya que va obtindre dos segons llocs d'etapa.

Enllaços externs[editar]