José Luis Tirado Safont, "Josety"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
José Luis Tirado Safont, "Josety"
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Agent immobiliari, historiador i escritor
Naiximent: 27 de decembre de 1944
Lloc de naiximent: Castelló de la Plana, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

José Luis Tirado Safont (Castelló de la Plana, 27 de decembre de 1944), més conegut popularment com a "Josety", és un Agent de la propietat immobiliària, historiador i escritor valencià.

Biografia[editar]

Josety és Agent de la propietat immobiliària (API), té també un Graduat Social i és Diplomat en Història Contemporànea per l'Universitat de Berlin oriental.

Com a informador en els mijos de comunicació locals de Castelló ha desenrollat una tasca prou important durant els anys. És cofundador de TV de Castelló junt a Vicente Miralles Troncho i Director i propietari de Castàlia TV. Durant les seues intervencions en els mijos de comunicació ha defés la cultura, historia i llengua valencianes. Foren famoses les seues tertúlies en el programa de Castàlia TV titulat Mà a mà (en castellà, Mano a mano) junt a Wenley Palacios. Unes tertúlies sobre història, actualitat política, econòmica i social. També cal destacar les tertúlies deportives junt a l'exfutboliste del Club Deportiu Castelló, Celeiro i uns atres tertulians sobre el Club Deportiu Castelló i atres deports i deportistes castellonencs.

També ha publicat més de 1.000 artículs sobre l'història de Castelló, dins de la seua facultat periodística i d'informador, en la prensa local, en periòdics i revistes com: Heraldo de Castellón, Mediterráneo, Diario de Castellón, Cicerón castellonense o el semanari Obra del que fon el seu gerent. Parla diversos idiomes.

Obra[editar]

  • ... Y fuimos albinegros (Ed. Caixa d'Aforros i Mont de Pietat de Castelló, Barcelona, 1984) ISBN: 978-84-75800325
  • Del Sequiol a Castalia. Historia del CD Castellón 1939-87 (Castelló, 1987) ISBN: 978-84-404-0094-9
  • Historia del Teatro Principal de Castellón 1894-1994 (Ed. Ajuntament de Castelló, Castelló, 1995) ISBN: 978-84-88664-17-4

Premis[editar]

L'associació cultural castellonenca Cardona i Vives li concedí l'any 1998 el premi Fadrí-Cardona Vives a la Prensa Independent.

Enllaços externs[editar]