José Maria Ferrero Pastor

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Archiu:MestreFerrero.jpg
El mestre Ferrero

José María Ferrero Pastor va ser un compositor de música, valencià especialisat en música festera de Moros i Cristians.

Compositor de Musica Festera[editar]

Com a compositor s'inicià en l'any 1945 en el passodoble titulat "Ontinyent". El fet de nàixer i viure en un lloc tan marcadament fester, va ser sense dubte u dels principals factors que influïren en el Mestre Ferrero per dedicar-se casi per complet al estudi, composició i perfeccionament de la música composta per a la festa de Moros i Cristians. Considerat com el més prolífic, vanguardiste i perfeccioniste dels compositors de Música Festera, arribant una de les seues obres a estar considerada com el verdader himne de la festa, "Chimo". La seua gran passió per la festa de Moros i Cristians i la música, fa que despuix de conseguir variats premis en l'any 1972 compondrà la primera peça simfònica basada en l'història de la dominació àrap i la reconquista creant aixina el poema simfònic "Els Morocristians d’Ontinyent". Posteriorment va fer l'instrumentació de la que seria la primera Missa Festera, composta por el P. Vicente Pérez-Jorge O.F.M.

En 1985 compon la seua segona obra simfònica basada en la festa, en este cas "Fantasia Muladiana". Estrenada junt en atres 4 reconeguts autors en el II Congres de la Festa de Moros i Cristians celebrat en Ontinyent eixe any.


Producció Musical[editar]

La seua producció queda resumida de la següent manera: Va compondre, 18 passodobles, 19 marches mores, 3 marches cristianes, 1 marcha fúnebre, 1 vals, 1 madrigal, 1 esbós simfònic, 1 fantasia 1 poema simfònic. Deixa incomplets una marcha cristiana i un passodoble".


Vida[editar]

Va faltar en tràgic accident de tràfic, en l'any 1987.