Juan Carlos Ferrero

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
El teniste Ferrero

Juan Carlos Ferrero Donat (Ontinyent, 12 de febrer de 1980), teniste d'èlit valencià. Ex-número 1 del mon, i que va ingressar en la ATP en l'any 1998. Ha guanyat 1 Grand Slam, i ha segut finaliste 2 vegades més, ademés de ser també finaliste en el Tennis Masters Cup.

Fon líder de l'ATP durant 8 semanes en l'any 2003, arribant a guanyar Roland Garros i arribant a la final del US Open, en la que pergué contra Andy Roddick. A finals d'eixe mateix any va conseguir guanyar el masters series de Madrit que se juga sobre pista dura, on va conseguir la major cantitat de punts en sa carrera 4570.

Ademés ha vençut en 4 torneus Masters Series, i ha segut finaliste en atres 2 més.

Biografia[editar]

Primers anys[editar]

Comenta a jugar al tenis en 7 anys, en son Pare Eduardo al club de tenis Helios d’Ontinyent, . Entitat a la que hui seguix vinculat al igual que son pare. Als 9 anys, troba l’home que hui encara es el seu entrenador: Antonio Martínez Cascales. Encara que este fet, manté la seua residencia en el barri del Llombo d’Ontinyent, i seguix estudiant al colege parroquial de Sant Maria d'Ontinyent.

Fou campeo del món dos vegades, als 13 i 14 anys, guanyant al pas torneig del prestigi com ara “Les Petits Princes” (en Annecy, França) y “Les Petits As” (en Tarbes, França) en giner de l'any 1994.

Als 16 anys, mor sa mare encara que va pensar deixar de jugar al tenis, continua, i des de eixe moment tots els seus triumfos acaben mirant al cel dedicats a sa mare.

Carrera Professional[editar]

La seua carrera júnior seguix en èxit, con un final marcat en Roland Garros de 1998, encara que perdre. Eixe anys es torna pro acumulant ràpidament moles bons resultats pegant el bot a l’ATP acaban en 199 com a nº 43, en dos victòries en Challengers (en Nápols i Maia), i sobre tot rematant l’any guanyant el torneig de Mallorca davant Álex Corretja.

En el 2000 part de la élite mundial (11 en la ATP, 11 en la “Champions Race”), i fa tremolar als millors el curriculem suma dos finals (Dubai i Barcelona) i una semifinal en Roland Garros. El malnom de “Mosquito”, li ve per el fer de correr molt rapit en pista.

Hobbies[editar]

El fútbol, (seguidor del Real Madrid) junt el golf, aixina com el deport de motor i en especial els coches. Li agrada també la música i entre atres: Michael Jackson, Whitney Houston, Mariah Carey, i els espanyols Manolo García aixina com "Ella baila sola". En decembre no es pert la seua cita en Ontinyent en la Festa Popular dins de les festes patronals de la Purísima.

Palmarés[editar]

1993[editar]

Campeó d’Espanya (Cat Aleví) Campeó del Mon (Cat. Aleví)

1994[editar]

Campeó del Mon (Cat. Aleví)

1998[editar]

Campeó d’Europa (Cat Junior) Campeó del Mon (Cat. Junior)

1999[editar]

Torneig de Mallorca (vs Alex Corretja)

2000[editar]

Copa Davis (vs Australia)

2001[editar]

Conte de Godó (vs Moyá) Roma MS (vs Kuerten) Torneu de Dubai (vs Safin) Estoril (vs Mantilla)

2002[editar]

Montecarlo MS (vs Moyá) Hong Kong (vs Moyá)

2003[editar]

Finalista US Open (vs Andy Roddick) Roland Garros (vs Verkerk) Madrid MS (vs Massú) Comunidad Valenciana (vs Rochus) Montecarlo MS (vs Coria)

2004[editar]

Copa Davis (vs EEUU)