Juan Lladró Dolz

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Juan Lladró Dolz
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Empresari.
Naiximent: 1926
Lloc de naiximent: Almàssera, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 17 de decembre de 2017
Lloc de defunció: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya

Juan Lladró Dolz, (Almàssera, 6 de juny de 1926 - Valéncia, 17 de decembre de 2017). Fon un important empresari i artiste valencià.

Despuix d'estudiar en l'Escola d'Arts i Oficis de Valéncia en l'any 1940, i treballar com a aprenent en l'empresa Víctor de Nalda, d'Almàssera, va fundar en els seus germans José i Vicente un taller de ceràmica en la seua localitat natal en l'any 1951.

En l'any 1959 realisaren una ampliació del taller en el trasllat a Tavernes Blanques, a on radicarien les instalacions denominades La Ciutat de la Porcelana, donant a la marca Lladró proyecció internacional. Va ser guardonada, en tres ocasions, en el Premi Príncip Felip a l'Excelència Empresarial, otorgats pel Ministeri d'Indústria i Energia, en 1993 en la modalitat d'Internacionalisació, en 1997 en la modalitat Competitivitat i en 2002 per la gestió de la Marca Renomenada.

Va impartir conferències en l'Universitat de Navarra i en la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació d'Espanya en Nova York.

Ha segut conseller i fundador d'Antena 3, conseller del Banco Hispanoamericano, del Central Hispano entre 1986 i 1994 i de Tabacalera, S.A. des de març de 1998. Conseller del Banc de Múrcia i Vicepresident del Banc de Valéncia, entre uns atres càrrecs empresarials. Vicepresident de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Valéncia, en 1998.

En l'any 1972 se li va concedir la Medalla d'Argent del Mèrit al Treball, en 1992 va ser guardonat en la distinció d'Empresari de l'Any de la Comunitat Valenciana. En 1997 se li va otorgar la Comanda de número de l'Orde del Mèrit Civil. Comanador de la Real Orde de Cavallers del Puig, Patró Electiu del Consolat de la Llonja de Valéncia. En l'any 2005 se li va entregar la Medalla d'Honor de l'Universitat Cardenal Herrera-CEU.

En l'any 2006, Joan Lladró junt a Héctor Gimeno Mondragón impulsaren l'aparició del periòdic Valéncia Hui, sent el seu director, Baltasar Bueno.

Joan Lladró fon Decà d'Honor de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i Patró Fundador del Patronat de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, fundat en l'any 1987.

El 2 de juny de l'any 2017, l'entitat cultural valenciana Lo Rat Penat nomenà "Prohom" a Joan Lladró en reconeiximent i agraïment pels servicis prestats.

Enllaços externs[editar]