Kentucky

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Localisació de Kentucky en els Estats Units

Kentucky (en anglés Commonwealth of Kentucky) és un dels 50 estats dels Estats Units, situat en el centre surest del país. La seua capital és Frankfort i la seua ciutat més poblada Louisville.

Encara que el centre de la seua activitat econòmica són la manufactura de productes industrialisats i el turisme, bona part de l'estat és predominantment rural, en la agricultura com principal font d'ingressos.

Anteriorment, se creïa que l'orige del nom de l'estat venia d'una paraula amerindia, que significa "terreny de caça oscur i sanguinós", perque les tribus natives que vivien en la regió caçaven dins dels densos boscs de l'estat, i perque sovint estes tribus lluitaven entre sí en estos boscs.[1] No obstant, actualment se creu que la paraula Kentucky puga ser atribuït a numerosos idiomes indígenes, en varis significats possibles. Alguns d'estos significats son "terra del demà", "terra de canya i titos" i "praderia".[2][3] La regió a on està localisada actualment Kentucky fon colonisada originalment per pobladors de la colònia britànica de Pennsilvània en l'any 1774, pero passà a ser controlat per Virgínia durant la Guerra d'Indepèndencia de 1776, i se convertí en el quinzé estat nortamericà en formar part de la Unió, el 1 de juny de 1792.

Referències[editar]

  1. John E. Kleber, ed. (1992). «Place Names». The Kentucky Encyclopedia. Lexington, Kentucky: University Press of Kentucky. ISBN 0-8131-1772-0
  2. «State Symbols». Encyclopedia of Kentucky. New York, New York: Somerset Publishers. 1987. ISBN 0-403-09981-1.
  3. «Kentucky». Online Etymology Dictionary.

Enllaços externs[editar]