L'Almodí

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Exterior de L'Almodí

Està ubicat en la Plaça de S. Lluís Bertran nº 1 de Valéncia, en front mateix de la casa natalicia de S. Lluís Bertran i en la mateixa plaça que el Palau dels Escrivà.

Història[editar]

L'Almodí es va construir sobre l'alcàsser musulmà a principis del sigle XIV com a lloc de almagasenage i venda de forment. En el seu orige tindria unes dimensions molt més reduïdes i se va anar ampliant a lo llarc dels sigles XV i XVI fins a adquirir l'aspecte que té hui.

Descripció[editar]

Interior de L'Almodí

De planta trapezoidal en un gran pati central porticat protegit per merles que encara hui en dia són visibles, es va incorporar la coberta en el sigle XVII, obtenint un edifici de tres naus separades per arcs, donant-li l'image de planta basilical que té en l'actualitat.

En l'interior, en la nau central, destaquen les inscripcions i pintures murals de caràcter popular relacionades en el comerç del forment, aixina com representacions dels sants patrons dels gremis que operaven en el comerç del gra.

Durant molts anys va ser la seu del Museu Paleontològic de Valéncia, hui en dia incorporat al Museu de Ciències Naturals i en l'actualitat alberga exposicions temporals d'art.