L'Almodí

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Exterior de L'Almodí

L'Almodí està ubicat en la plaça de Sant Lluís Bertran nº 1 de la ciutat de Valéncia, en front mateix de la casa natalicia de Sant Lluís Bertran i en la mateixa plaça que el Palau dels Escrivà.

Història[editar]

L'Almodí es va construir sobre l'alcàsser musulmà a principis del sigle XIV com a lloc d'almagasenage i venda de forment. En el seu orige tindria unes dimensions molt més reduïdes i se va anar ampliant a lo llarc dels sigles XV i XVI fins a adquirir l'aspecte que té hui.

Descripció[editar]

Interior de L'Almodí

De planta trapezoidal en un gran pati central porticat protegit per merles que encara hui en dia són visibles, es va incorporar la coberta en el sigle XVII, obtenint un edifici de tres naus separades per arcs, donant-li l'image de planta basilical que té en l'actualitat.

En l'interior, en la nau central, destaquen les inscripcions i pintures murals de caràcter popular relacionades en el comerç del forment, aixina com representacions dels sants patrons dels gremis que operaven en el comerç del gra.

Durant molts anys fon la sèu del Museu Paleontològic de Valéncia, hui en dia incorporat al Museu de Ciències Naturals i en l'actualitat alberga exposicions temporals d'art.