L'Umbràcul

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
L'Umbràcul

L'Umbràcul és un chicotet jardí públic urbà que forma part del conjunt de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la ciutat de Valéncia. Destaca per ser una moderna construcció en la que una série d'arcades paraleles-en forma d'umbràcul- cobrixen un jardí allargat i estret de palmeres i atres plantes mediterrànees. L'estructura està feta en trencadiç blanc, un estil típic dels edificis de l'arquitecte valencià Santiago Calatrava. En els seus inicis fon un jardí que tractava d'oferir una mostra de les plantes autòctones de la Comunitat Valenciana.

El jardí es troba al surest de la ciutat, situat en el barri de la Ciutat de les Arts i les Ciències, adossat a la autovia del Saler que és l'eixida de la ciutat cap a l'Albufera. El jardí comunica en el Museu de les Ciències, el qual se situa en el caixer del riu Túria, a través d'unes escales i ascensors.

Enllaços externs[editar]

Commons

Contingut de la Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia
L'Hemisfèric · Museu de les Ciències Príncip Felipe · L'Umbràcul · L'Oceanogràfic · Palau de les arts Reina Sofia · El pont de l'Assut de l'Or