Llínea C-2 (Rodalies Valéncia)

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

La llínea C-2 de Rodalies Valéncia recorre 84 quilómetros a lo llarc de la província de Valéncia, Comunitat Valenciana, Espanya entre Valéncia-Nort i Moixent. Dona servici als municipis de Valéncia, Alfafar, Benetússer, Massanassa, Catarroja, Silla, Benifayó, Almussafes, Algemesí, Alzira, Carcaixent, La Pobla Llarga, Manuel, Énova, Xàtiva, L'Alcúdia de Crespins, Montesa, Vallada i Moixent.

Recorregut[editar]

Partint de l'estació del Nort de Valéncia, la llínea se dirigix al sur en el feix comú de llínees que ixen de la mateixa fins a que s'encamina per la llínea Valéncia-La Encina del Corredor Mediterràneu. La primera estació se troba en la llínea que dividix els térmens municipals d'Alfafar i Benetússer, municipis de L'Horta Sur, duent el nom compost de les dos poblacions. A continuació travessa Massanassa, en atra estació i posteriorment Catarroja i Silla.

Passada esta última, se separa de la llínea Silla-Gandia per on s'encamina la llínea C-1 i contínua al sur. El primer municipi travessat és Benifayó, en una estació que du també el nom de la localitat Reina, Almussafes situada a 1 quilómetro.

El següent municipi travessat per la llínea en estació és Algemesí, on l'estació se troba casi en el centre urbà.

La llínea contínua el seu recorregut per Alzira i Carcaixent, en una estació en cada municipi situades a l'oest del casc urbà la primera i l'extrem oest del casc urbà de la segona. A continuació la llínea passa per La Pobla Llarga, on té la següent estació en l'extrem est del casc urbà.

Més avant la llínea travessa el casc urbà de la localitat de Manuel, en una estació compartida en la veïna localitat d'Énova i despuix aplega a Xàtiva, on té una estació en parada de trens de Mija Distancia Renfe i on se separa de la llínea ferroviària la llínea Xàtiva-Alcoy, sense tràfic de rodalies.

Els següents municipis travessats per la llínea se troben en l'antic traçat de la mateixa de via única, ya que el tràfic de mija distancia i llarc recorregut se desvia per la variant entre Vallada i Xàtiva. El primer en que se troba una estació és L'Alcúdia de Crespins, on l'estació esta entre este i la veïna localitat de Canals, si be no du el nom compost.

A continuació la llínea se coloca junt a l'A-35, en una estació junt a l'eixida 37 de la mateixa en el terme municipal de Montesa i despuix atra junt a l'eixida 32 de dita autovia en el terme municipal de Vallada.

Per últim, despuix de juntar-se en la variant Vallada-Xàtiva, seguix uns quilómetros al sur en via doble fins aplegar a Moixent, on la llínea de rodalies acaba el seu recorregut en l'estació de Moixent, encara que la ferroviària seguix cap a La Encina.

Ampliacions[editar]

Per a l'any 2014 esta prevista la construcció d'un túnel passant a través de la ciutat de Valéncia que permetrà a la llínea C-2, aixina com al resto, accedir a través del nort de la ciutat a l'estació central que substituirà a l'actual terminal de Valéncia-Nort en noves parades com Aragó o Tarongers-Universitats.

Servicis i freqüències[editar]

La llínea té tres tipos de trens, donat que té tres possibles capçaleres i terminals al sur, Xàtiva, L'Alcúdia de Crespins o Moixent, lo que deixa les següents freqüències de pas:

  • Valéncia-Xàtiva: cada 15 minuts en hora punta o cada 20-30 minuts en hora vall.
  • Xàtiva-L'Alcúdia de Crespins: cada 30 minuts.
  • L'Alcúdia de Crespins-Moixent: cada hora o cada 2 hores.

CIVIS[editar]

Els trens CIVIS que circulen per la llínea C-2 en sentit radial en destí Xàtiva (3 trens) o L'Alcúdia de Crespins (1 tren), a soles realisen parades en Benifayó-Almussafes, Algemesí, Alzira, Carcaixent i Xàtiva.

Els que circulen en sentit centrípet procedents de Moixent pel matí efectuen parada en Vallada, L'Alcúdia de Crespins, Xàtiva, Carcaixent, Alzira, Algemesí i Benifayó-Almussafes.

Enllaços externs[editar]

Referències[editar]