Los Àngeles

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
(Redirigit des de «Los Angeles»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Los Àngeles

Los Àngeles, oficialment Ciudad de Los Angeles, situada en l'estat de Califórnia, és la segona més poblada dels Estats Units. El seu comtat és u dels més poblats del país. El seu gentilici és angelí.[1]

Història[editar]

La zona estava habitada per trivus americanes, que en l'arribada del explorador en l'any 1542 Juan Rodríguez Cabillo al servici d'Espanya reclamà l'àrea com ciutat de Deu sense donar-li més importància en lo que passà al Virregnat de Nova Espanya. En el sigle XVIII es fundà per franciscans el poble de Los Angeles. En 1821 el Virregnat de Nova Espanya es feu independent formant Mèxic. En l'any 1848 pasà a formar part d'Estats Units al guanyar a Mèxic. En el sigle XIX arribà el ferrocarril i es descobrí petròleu, també es construí l'aqüeducte de Los Àngeles per a suministrar aigua.

En l'any 1900 ya tenia 1.000.000 habitants i en 1932 la ciutat sobrepassava el milló d'habitants. També arribaren les indústries d'aviació i cine. En la Segona Guerra Mundial el seu creiximent aumentà moltísim i la seua prosperitat. En la següent mitat es produïren reboltes i bandes en la ciutat. També fon una de les ciutats de l'orige d'Internet.

Referències[editar]

Enllaços externs[editar]

Commons