Manhattan

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Localisació de Manhattan en la ciutat de Nova York

Manhattan és una illa situada en la desembocadura del riu Hudson en el nort del port de Nova York i també d'un dels cinc boroughs (distrits metropolitans) que formen la ciutat de Nova York.

El distrit metropolità té'ls mateixos llímits que el comtat de Nova York i inclou l'illa de Manhattan aixina com vàries illes més chicotetes (Roosevelt, Randall, entre atres), ademés d'una chicoteta porció de terra continental Marble Hill, que geogràficament està en el Bronx, pero políticament pertanye al comtat de Nova York). En l'any 2008, la població era de 1.634.795 persones. El comtat de Nova York és el de menor àrea de la ciutat.

Toponímia[editar]

El nom de Manhattan deriva de la paraula Manna-hata, com està escrit en el llibre de registre de Robert Juet de l'any 1609, un oficial en l'embarcació d'Henry Hudson. Un mapa de l'any 1610 mostra el nom Manna-hata, dos voltes, en els costats est i oest del riu Mauritius (hui riu Hudson). La paraula "Manhattan" s'ha traduït com "illa de molts tossals" de la llengua lenape.

Enllaços externs[editar]